co-bean a jeho začátky
Možná i díky tomu, že babička zakladatele pražírny co-bean pana Jaroslava Vondráka byla Italka z Terstu, se u nich doma vždy pila dobrá káva a její přípravě se věnovala patřičná pozornost. Shodou okolností a náhod, jak už to v životě bývá, se v roce 1999 pan Vondrák dostal k prodeji kávy a technologií na přípravu espressa. A tehdy se začal psát náš kávový příběh. Svět kávy ho zcela pohltil. Svět plný vůní, různých chutí, ta kultura a vášeň, která všechny milovníky kávy spojuje. Časem už nechtěl jen pasivně přihlížet a nabízet jeho zákazníkům produkty druhých. Proto začal snít o vlastní pražičce.
Jak příběh pokračoval...
Jaroslav Vondrák chtěl produkovat perfektní, vyváženou kávu, která bude schopna uspokojit požadavky i těch nejnáročnějších zákazníků či domácích baristů a vlastně všech milovníků kávy. V lednu roku 2016 se i tento jeho sen začal pomalu naplňovat. Ze slunné Kalifornie do pražírny dorazila technologicky vyspělá pražička značky LORING.
Kdo vlastně jsme?
Na počátku to byl sice pouze pan Jaroslav Vondrák a jeho otec (také Jaroslav), ale teď už je členů našeho týmu více a každý přispívá svou jedinečností a pracovním nadšením k tomu, aby vše fungovalo, abychom naplňovali cíle a předsevzetí, které jsme si stanovili. Teď už jsme co-bean.
Pro koho pražíme naši kávu
Pro Vás! Pro Vás všechny, kdo si chcete užít svůj šálek kávy. V naší nabídce je proto neustále celá škála blendů i jednodruhových káv. Při pražení používáme prvotřídní, kvalitní suroviny s jasným původem. Zákazníkům rádi připravíme unikátní kávu dle jejich požadavků, tj. „kávu na míru“ a dle různých certifikací, např. Rainforest alliance, Fairtrade či UTZ Certified.
Podstata naší značky
Podstatou naší značky je dodávat kávu a servis, které budou mít nekompromisní kvalitu a budou vyhovovat individuálním potřebám zákazníků. Nejsme jen dodavatel, ale jsme partner. Preferujeme osobní přístup a angažovanost. Stejně jako v životě, i v obchodě hrajeme fér. Nehledáme tedy zákazníky, hledáme především partnery, se kterými sdílíme podobné hodnoty, a se kterými budeme psát další kapitolu našeho kávového příběhu.